Activiteiten

Families delen geschenken meestal uit op kerstochtend. Deze zijn de nacht er voor door Kerstman onder de kerstboom geplaatst. De meeste van de traditionele gebruiken van Kerstmis, zoals het geven van geschenken, het versieren van de boom, het ophangen van lichtjes en feesten zijn eigenlijk afkomstig uit andere bronnen dan de kerk.

Veel zondagsscholen, kerken en gemeenschappen organiseren speciale evenementen. Deze kunnen bestaan ​​uit het verfraaien van de omgeving, een winkelcentrum, het ophangen van licht in een kerstboom, de planning van een Geboorte-display, voorstelling of concert. Veel van de toneelstukken en liedjes zijn kenmerkend voor de kersttijd. Sommige groepen regelen maaltijden, onderdak of charitatieve projecten voor mensen zonder een huis of die minder geluk hebben gehad gedurende het jaar.


Liederen en kerstliederen kerst zijn ook populair in deze feestelijke tijd omdat vrolijkheid tijdens de kerstdagen wordt verondersteld als kerstsfeer onder de mensen dient te worden verspreidt. Groeten of de complimenten van het seizoen zijn gewoonte en traditie in de meeste plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten, rond Kerstmis. Een bezoek aan het casino is daarbij, voor velen een standaard geworden omdat ze juist tijdens Kerstmis hun geluk van het jaar willen beproeven of bevestigd willen zien.

De meeste mensen geloven ook, hoe meer hoe beter dus doe ze mee aan bijeenkomsten met vrienden en familie om de dag samen te vieren. Sommigen kiezen voor het bekijken van Kerstfilms, die meestal de hele dag worden vertoond op vele tv-zenders wereldwijd. De meeste nodigen vrienden of familie uit en genieten tijdens de film van drankjes en snacks.