De kerstman

De Kerstman is ook een populair symbool van Kerstmis en kinderen hebben het idee dat de Kerstman hen een vrachtwagenlading aan cadeautjes zal geven als ze zich goed gedragen hebben het afgelopen jaar en wanneer ze gehoorzaam aan hun ouders zijn geweest.

De geschiedenis van de Kerstman voert honderden jaren terug toen een monnik genaamd Sint Nicolaas geboren werd in, waarvan wordt aangenomen, Patara in het hedendaagse Turkije. Deze monnik was al rond het jaar 280 erg populair en werd hij bewonderd om zijn vroomheid en vriendelijkheid aan de minder bevoorrecht. De Kerstman komt al in verschillende Germaanse overlevering en verschillende Noord-Europese religies voor die bloeide vóór het christendom echt opkwam. De Amerikaanse versie van de Kerstman lijkt te zijn ontstaan ​​uit een Nederlandse legende over Sinter Klaas, die kolonisten naar Amerika bracht in de zeventiende eeuw. Amerikanen omarmde het idee van de kerstman, waarvan werd gezegd dat hij giften aan goede en goed opgevoede kinderen kwam leveren op kerstavond.

 

Voor veel Amerikanen belichaamt Santa Claus de geest van geven en delen. Dankzij de aard van de kerstman geven veel mensen alleen giften aan dierbaren tijdens de kerstperiode, maar doneren ze ook tijd en geld aan goede doelen en ook de minder bevoorrechte in hun gemeenschappen.