Wie viert Kerstmis?

 

Kerst wordt meestal gevierd door christenen. De periode wordt vaak gecombineerd met de gebruiken vande pre-christelijke feesten. Op deze dag verheerlijken zij de geboorte van Christus, die op wonderbaarlijke wijze geboren is, niet als het resultaat van een menselijke vader en moeder, maar door de Heilige Geest. Kerstmis wordt verondersteld om een ​​van de grotendeels gevierde vakantie door niet-christelijke gelovigen ook. Het wordt door velen beschouwd als een tijd van samen te komen en te genieten van het leven omdat het voor de meeste mensen een onderbreking van het werk is.


Mensen vieren meestal de dagen rondom Kerstmis op vele verschillende manieren. De dagen of zelfs weken voorafgaand aan de dag van Kerstmis, nemen veel mensen de tijd om hun huizen en tuinen te versieren en te verfraaien als voorbereiding op de kerst.

Deze decoraties bestaan meestal uit kleurrijke linten, ballonnen, licht dat wordt opgehangen in onder meer kerstbomen en kerststallen. Het is ook gebruikelijk om een ​​speciale maaltijd voor familie of vrienden op kerstavond te organiseren. Kinderen, in het bijzonder, krijgen vaak een veel cadeaus van hun ouders en andere familieleden. Deze cadeaus worden overhandigd door de mythische figuur genaamd Kerstman. Dit heeft geleid tot eerste kerstdag een steeds gecommercialiseerd vakantie, met veel gezinnen besteden een groot deel van hun inkomen aan cadeaus en levensmiddelen. Vanwege de overvloed aan cadeaus die in veel huishoudens worden

uitgereikt, is Tweede Kerstdag vaak een dag waarin overbodig (geworden) artikelen worden weggstopt. Dit zogenaamde inpakken (ofwel ‘boxing’ in het Engels) is de reden dat Tweede Kerstdag in Engelstalige landen tegenwoordig Boxing Day wordt genoemd (inpak dag).  

De meest voorkomende en traditionele praktijken op Kerstmis is het uitwisselen van Kerstkaarten, giften en warme woorden door middel van het communiceren van goede wensen. De meeste mensen wonen kerkdiensten bij waar de geboorte van Jezus Christus wordt verheerlijkt en sommige danken de Almachtige God voor zijn bescherming gedurende het jaar. Dat wordt meestal gevolgd door een gezinslunch of diner, meestal gekenmerkt door grote feesten waarbij veel wordt gegeten en gedronken.


Sommige ouderen praten hun kinderen verhalen aan over figuren zoals de Kerstman, Sinterklaas etc. Het aantal van dit soort heiligen verschilt van plaats tot plaats. Van deze heiligen is bekend dat ze zoetigheden aan kinderen schenken. Daarom is de kerstperiode een zeer spannende periode voor de kinderen. Omdat het geven van geschenken onderdeel is van de vele andere aspecten van het kerstfeest, leidt dit tot verhoogde economische activiteit. De vakantie is daarom uitgegroeid tot een belangrijke gebeurtenis en een periode voor retailers en bedrijven voor het doen van de belangrijkste uitverkoop.